08.06.2017

BIJELO BRDO: Asfaltiran dio lokalnog puta Kalačka-Raščići

18983206_267991340337248_1065672479_n.jpg


U petak, 19. svibnja 2017., obilježen je završetak trenutno mogućih radova na lokalnom putu Begluci-Raščići-Kalačka u Mjesnoj zajednici Bijelo Brdo, a to je asfaltiranje dionice puta u dužini od 898 metara, od kapele u Kalački do potoka.   

Ukupna dužina puta  Begluci-Raščići-Kalačka iznosi 2500 metara i za projekt rekonstrukcije toga puta, odnosno pripravu podloge za asfaltiranje, aplicirala je Udruga FENIKS umjesto Mjesne zajednice Bijelo Brdo, jer – po zakonima RS-a mjesne zajednice ne mogu konkurirati na natječaje budući da nemaju svoga žiroračuna. Udruga je na natječaju za 2016. godinu za taj projekt od Hrvatske vlade dobila iznos od 200.000 kuna. Ugovor o primitku donacije potpisan je u rujnu mjesecu 2016. godine, a novac je u mjesecu studenom 2016. pristigao na račun Udruge.   

Kako se tijekom zimskih mjeseci, zbog vremenskih uvjeta, nije moglo raditi na realizaciji projekta , tek s proljeća 2017. godine Udruga FENIKS raspisala je natječaj po pozivu za izvođenje radova za izgradnju ovoga lokalnog puta i  imenovala  komisiju za natječaj, primopredaju i konačan obračun radova.
Nakon razmatranja dostavljenih ponuda, Komisija je donijela odluku da se kao najpovoljnija prihvati ponuda poduzeća MG MIND d.o.o. iz Mrkonjić Grada u iznosu od 49.990,40 KM. Ponuda je uključivala nabavku, transport i ugradnju asfaltnog sloja BNS 22 debljine 6 cm u uvaljanom stanju i izradu bankina širine 0,50 m od drobljenog kamenog materijala (jalovina) debljine 6 cm.   

Aktivisti iz Mjesne zajednice Bijelo Brdo, koji su inicirali ovaj projekt i već odavno se angažirali oko njega , dobili su jamstva i od drugih donatora za sredstva da se pripravljeni put za asfaltiranje odmah može i asfaltirati. Budući da ti drugi donatori još nisu bili u mogućnosti realizirati svoja obećanja, obavljen je razgovor s odgovornima iz Ureda za Hrvate izvan Hrvatske iz Zagreba da se dužina priprave puta skrati, ali da se odmah asfaltira, kako se pripravljena podloga ne bi oštetila do trenutka mogućeg asfaltiranja.   
Nakon dobivene dozvole da se primljena sredstva pomoći iz Državnog proračuna Republike Hrvatske na ovaj način utroše, s tvrtkom MG MIND d.o.o. je 10. svibnja 2017. godine potpisan ugovor o izvođenju radova na pripravi i asfaltiranju prvog dijela dionice od 898 m.   

Radovi su realizirani u razdoblju od 18. do 20. svibnja 2017. godine, a završetku radova svjedočili su predsjednik udruge FENIKS Pejo Guberac, član komisije za konačan obračun radova Anto Matijević , tajnik za infrastrukturu udruge FENIKS Mato Grubišić te član Nadzorne komisije g. Dragan Kljajić te predstavnici izvođača radova i nekolicina mještana ovoga dijela MZ Bijelo Brdo.   

Udruga FENIKS će uskoro donatoru uredno proslijediti izviješće o utrošenim sredstvima sa svom pratećom dokumentacijom, kako je to i do sada uvijek radila.   

Feniks.info

Komentari (2 komentara)

Pošalji

03.04.2018

Dr. Deni Porej novi direktor svjetske organizacije za zaštit...

ZAGREB – Dr. Deni Porej postao je direktor WWF Adrije, svjetske organizacije za zaštitu prirode. WWF Adria je...

29.11.2017

FEDERALNO MINISTARSTVO: Natječaj otvoren do konca prosinca

Federalno ministarstvo izbjeglih i raseljenih osoba iz Sarajeva ponovno je raspisalo natječaj za pomoć pri...

09.09.2017

LJETOVANJE: Sretan povratak s mora

Skupina djece i mladeži koja je, u organizacije naše udruge, tjedan dana boravila u Kaštelima kod Splita na...

Komentari

07.10.2015

SRĐAN PUHALO: Zašto u Prijedoru uspijevaju ratni zločinci?

Poznati banjolučki sociolog i analitičar, vičan razbijanju mitova i stereotipa, nema suosjećanja za prijedorske Srbe,...

03.08.2015

AMERIČKA VELEPOSLANICA: BiH je potrebna ustavna reforma

Svi se slažu s tim da se nikada nije očekivalo da, dvadeset godina nakon završetka rata, u Bosni i Hercegovini,...

29.04.2014

EMIL VLAJKI: RS se mora osamostaliti!

Piše: Miroslav PRGOMET - Republika Srpska spremna je ustati u zaštitu i povrat svojih nasilno oduzetih nadležnosti...

Razgovori

30.07.2015

SONJA BISERKO: Cijela srpska historija jedna je velika laž

Srbija izbjegava činjenice koje jasno govore o njenoj odgovornosti za raspad Jugoslavije na brutalan način, a Srbi...

28.11.2012

U PROTEKLOM MANDATU: Vraćeni smo u sustav općine

Razgovor s g. Ilijom Zirdumom, dosadašnjim predsjednikom Općinskog vijeća...

30.08.2012

Fra Mirko Filipović, vikar plehanskog samostana

POLITIKA JE PREDUGO DUŠU NAŠEGA NARODA PREMJEŠTALA U DRUGE DRŽAVE I KRAJEVE Bosanska Posavina i raseljeni hrvatski...

POZIV POSAVSKIM HRVATIMA

UKOLIKO JOŠ NISTE IZVADILI OSOBNU KARTU U BOSNI I HERCEGOVINI, VRIJEME JE DA TO ŠTO PRIJE UČINITE. TIME NIŠTA NE GUBITE NEGO  OSTVARUJETE SVOJE PRAVO DVOJNOGA DRŽAVLJANSTVA!