20.06.2017

DAŽNICA: Formirana nova mjesna zajednica

im.jpg
U nedjelju, 18. lipnja, dovršen je konačno proces izdvajanja naselja Dažnica iz dosadašnje Mjesne zajednice Velika Sočanica i formiranja nove mjesne zajednice Dažnica. Proces je dovršen ovjeravanjem izabranih vijećnika i izborom gospođe Danijele Zirdum za prvu predsjednicu Vijeća Mjesne zajednice Dažnica.    

Nakon uspješno provedenog postupka potpisivanja zahtjeva za izdvajanje naseljenog mjesta derventske općine Dažnica iz mjesne zajednice Velika Sočanica i osnivanja vlastite mjesne zajednice te verificiranja rezultata na zasjedanju Općinskog vijeća Derventa, dana  5. travnja 2017. godine Općinsko Vijeće je donijelo Odluku u raspisivanju izbora za članove Savjeta mjesne zajednice Dažnica i određivanju datuma izbora.    

Da bi se pristupilo procesu izbora za članove Savjeta mjesne zajednice Dažnica bilo je potrebno obaviti čitav niz administrativnih poslova bez kojih se izbori ne bi mogli održati. Posebno mjesto u tome zauzima podnošenje zahtjeva za ovjeru kandidacijskih listi sa predloženim kandidatima, koje je u ovom slučaju - kao ovlašteni predlagač - podnijela Udruga Hrvata povratnika u Bosansku Posavinu FENIKS.  

Na listi su se našli Verica Brezicki, Danijela Zirdum, Ivan Majić, Ivan Miloš i Mato Ćorluka.  Izbori su održani u Dažnici 4. lipnja 2017. godine u vremenskom periodu od 15-17 sati. Prema izbornom zakonu, moglo se glasovati ili da se zaokruži jednog ili više kandidata s liste.   Da bi proces izbora bio uspješno proveden i prihvaćen od strane općinske komisije Derventa, izborima je moralo pristupiti barem 30 osoba s važećim CIPS osobnim iskaznicama i prebivalištem u Dažnici. Ta odredba je ispoštovana, jer je glasovanju pristupila ukupno 31 osoba.  

Pet predloženih kandidata izabrani su u Savjet mjesne zajednice a to su: Danijela Zirdum, koja je pojedinačno dobila 24 glasa, Ivan Majić  s 13 glasova, Verica Brezicki s 9 glasova, Ivan Miloš sa 6 glasova i Mato Ćorluka s 5 pojedinačnih glasova.    

Općinska izborna komisija potvrdila je rezultate izbora i dodjelu mandata članovima Savjeta Mjesne zajednice Dažnica na svojoj sjednici održanoj 7. lipnja 2017. godine. Potom je u Dažnici je 18. lipnja, u nazočnosti Općinske izborne komisije, održana konstitutivna sjednica Savjeta MZ Dažnica, na kojoj su kandidatima uručena uvjerenja o izboru u Savjet MZ Dažnica, a članovi Vijeća su jednoglasno za predsjednicu Savjeta MZ Dažnica izabrali Danijelu Zirdum, koja će tu dužnost obnašati slijedeće četiri godine .   

 Feniks.info

Komentari (2 komentara)

Pošalji

03.04.2018

Dr. Deni Porej novi direktor svjetske organizacije za zaštit...

ZAGREB – Dr. Deni Porej postao je direktor WWF Adrije, svjetske organizacije za zaštitu prirode. WWF Adria je...

29.11.2017

FEDERALNO MINISTARSTVO: Natječaj otvoren do konca prosinca

Federalno ministarstvo izbjeglih i raseljenih osoba iz Sarajeva ponovno je raspisalo natječaj za pomoć pri...

09.09.2017

LJETOVANJE: Sretan povratak s mora

Skupina djece i mladeži koja je, u organizacije naše udruge, tjedan dana boravila u Kaštelima kod Splita na...

Komentari

07.10.2015

SRĐAN PUHALO: Zašto u Prijedoru uspijevaju ratni zločinci?

Poznati banjolučki sociolog i analitičar, vičan razbijanju mitova i stereotipa, nema suosjećanja za prijedorske Srbe,...

03.08.2015

AMERIČKA VELEPOSLANICA: BiH je potrebna ustavna reforma

Svi se slažu s tim da se nikada nije očekivalo da, dvadeset godina nakon završetka rata, u Bosni i Hercegovini,...

29.04.2014

EMIL VLAJKI: RS se mora osamostaliti!

Piše: Miroslav PRGOMET - Republika Srpska spremna je ustati u zaštitu i povrat svojih nasilno oduzetih nadležnosti...

Razgovori

30.07.2015

SONJA BISERKO: Cijela srpska historija jedna je velika laž

Srbija izbjegava činjenice koje jasno govore o njenoj odgovornosti za raspad Jugoslavije na brutalan način, a Srbi...

28.11.2012

U PROTEKLOM MANDATU: Vraćeni smo u sustav općine

Razgovor s g. Ilijom Zirdumom, dosadašnjim predsjednikom Općinskog vijeća...

30.08.2012

Fra Mirko Filipović, vikar plehanskog samostana

POLITIKA JE PREDUGO DUŠU NAŠEGA NARODA PREMJEŠTALA U DRUGE DRŽAVE I KRAJEVE Bosanska Posavina i raseljeni hrvatski...

POZIV POSAVSKIM HRVATIMA

UKOLIKO JOŠ NISTE IZVADILI OSOBNU KARTU U BOSNI I HERCEGOVINI, VRIJEME JE DA TO ŠTO PRIJE UČINITE. TIME NIŠTA NE GUBITE NEGO  OSTVARUJETE SVOJE PRAVO DVOJNOGA DRŽAVLJANSTVA!